8 листопада 2014 року Божого в день пам’яті Св. Димитрія Солунського релігійна громада в етнографічному комплексі “Українське село” відзначило своє Храмове свято. На запрошення настоятеля храму прот. Богдана Тимошенка на престольне свято завітав керуючий Переяслав-Хмельницькою і Білоцерківською єпархією, патріарший намісник митрополит Епіфаній. 

 

Це свято стало особливим, адже окрім урочистого богослужіння, були заплановані ще дві патріотичні події, які приготувала громада для цього дня: відкриття пам’ятного хреста Героям Небесної Сотні та освячення реанімаційного автомобіля для військових медиків-добровольців.

На святкове богослужіння зібралося багато священнослужителів - друзів настоятеля храму, з різних куточків Київської єпархії та Києва, які співслужили архиєрею. В кінці Служби Божої та хресної ходи навколо храму голова Парафіяльної ради Володимир Бондаренко, від імені всієї громади, подякував владиці Епіфанію за щиру молитву і архиєрейську увагу в найсвятковіший день парафії, та запросив владику на освячення пам’ятного хреста Героям Небесної Сотні, який громада встановила обабіч свого храму під могутнім дубом. Після освячення хреста церковний хор заспівав ту пісню, без якої вже не уявити Героїв Майдану - “Пливе кача”, а дітки і парафіяни поклали квіти, та запалені лампадки під новоосвячений хрест.

На завершення, Свято-Димитрівська громада попросила владику освятити реанімаційний автомобіль, який вона придбала за свої кошти. Після благословення і окроплення, медичний автомобіль був урочисто переданий Першому Добровольчому Мобільному Шпиталю імені Драгоманова, що рятувати життя Захисників України.

Громада храму вдячна владиці Епіфанію і всім священикам, які розділили радість їхнього свята і, разом з цим, сумує разом зі своїм настоятелем о. Богданом з приводу втрати його батька, якого ховали саме в цей великий для нього день.

Слава Богові за все і слава Україні!