1. Павло‚ i Силуан‚ i Тимофiй – Солунській церквi в Боговi Отцi нашому i Господi Iсусi Христi: 2благодать вам i мир вiд Бога Отця нашого i Господа Iсуса Христа.
3Завжди по справедливостi ми повиннi дякувати Боговi за вас, браття, тому що зростає вiра ваша i примножується любов кожного один до одного мiж усiма вами, 4так що ми самi хвалимося вами у церквах Божих, терпiнням вашим i вiрою в усiх гонiннях i скорботах, якi ви зносите 5на доказ того, що буде праведний суд Божий, щоб вам сподобитися Царства Божого, задля якого i страждаєте. 6Бо праведно перед Богом – вiдплатити скорботою тим, що кривдять вас, 7а вам, скривдженим, – вiдрадою разом iз нами в явлення з неба Господа Iсуса з ангелами сили Його, 8Який у полум’яному вогнi здiйснює помсту тим, якi не пiзнали Бога i не пiдкоряються благовiстуванню Господа нашого Iсуса Христа, 9якi приймуть кару, вiчну погибель, вiд лиця Господнього i вiд слави могутности Його, 10коли Вiн прийде прославитись у святих Своїх i з’явиться дивним в день той у всiх, хто увiрував, бо ви повірили нашому свідченню. 11За це i молимося завжди за вас, щоб Бог наш сподобив вас бути гiдними покликання i здiйснив усяке благоволiння благости i дiло вiри в силi, 12щоб прославилось iм’я Господа нашого Iсуса Христа у вас i ви в Hьому з благодатi Бога нашого i Господа Iсуса Христа.
 
2. Благаємо ж вас, браття, щодо пришестя Господа нашого Ісуса Христа і нашого зiбрання до Hього, 2не спiшити вагатися розумом i не тривожитися нi вiд духу, нi вiд слова, нi вiд послання, нiби нами надiсланого, неначе вже настає день Христів. 3Hехай нiхто не спокусить вас нiяк: бо день той не прийде, поки не прийде ранiш вiдступлення i не вiдкриється чоловiк грiха, син погибелi, 4який противиться i звеличується над усiм, що зветься Богом‚ або святинею, так що в храмi Божому сяде вiн, як Бог, і за Бога себе видаватиме. 5Хiба не пам’ятаєте, як я, ще перебуваючи у вас, говорив вам це? 6Iтепер ви знаєте, що утримує його від того‚ щоб з’явитися в свiй час. 7Бо таємниця беззаконня вже дiє, тiльки не здiйсниться доти, доки не буде вилучений iз середовища той, що утримує тепер. 8Iтодi вiдкриється беззаконник, якого Господь Iсус уб’є духом уст Своїх i знищить явленням пришестя Свого. 9Його ж пришестя, за дiєю сатани, буде з усякою силою i знаменням та чудесами неправдивими, 10i з усякою оманою неправди тих, якi гинуть за те, що вони не прийняли любови iстини для свого спасiння. 11Iза це пошле їм Бог дiю омани, так що вони вiритимуть неправдi, 12i вiдтак будуть засудженi всi, що не увiрували iстинi, а полюбили неправду.
13Ми ж повиннi завжди дякувати Боговi за вас, улюбленi Господом браття, що Бог вiд початку, через освячення Духа i вiру в iстину, обрав вас на спасiння, 14до якого ви i покликанi благовiстуванням нашим для досягнення слави Господа нашого Iсуса Христа.
15Отже, браття, стiйте i тримайтеся передань, яких ви навчилися чи то словом, чи то посланням нашим. 16Сам же Господь наш Iсус Христос i Бог i Отець наш, Який полюбив нас i дав утiшення вiчне i добру надiю в благодатi, 17нехай утiшить вашi серця i нехай утвердить вас у всякому словi й доброму дiлi.
 
3. Отже, молiться за нас, браття, щоб слово Господнє ширилося й славилось, як i у вас, 2i щоб нам визволитися вiд непорядних та лукавих людей, бо не в усiх є вiра. 3Але вiрний Господь, Який укрiпить вас i збереже вiд лукавого. 4Уповаємо ж на Господа щодо вас, що ви робите i будете робити те, що ми повелiваємо вам. 5Господь же нехай направить серця вашi на любов Божу i на терпiння Христове.
6Заповiдаємо ж вам, браття, iм’ям Господа нашого Iсуса Христа, вiддалятися вiд усякого брата, який поводиться безчинно, а не за переданням, яке прийняли вiд нас, 7бо ви самi знаєте, як належить вам наслiдувати нас, бо ми у вас не безчинствували, 8нi в кого не їли хлiба дарма, але були в трудi i подвизi вночi i вдень, щоб не обтяжити кого з вас, – 9не те щоб ми не мали влади, але щоб себе самих дати вам на зразок, щоб ви наслiдували нас. 10Бо коли ми були у вас, то заповiдали вам таке: якщо хто не хоче трудитися, то нехай i не їсть. 11Та чуємо, що деякi у вас поводять себе безчинно, нiчого не роблять, тiльки метушаться. 12Таких наставляємо i переконуємо Господом нашим Iсусом Христом, щоб вони, безмовно працюючи, їли свiй хлiб. 13Ви ж, браття, не сумуйте, роблячи добро. 14Коли ж хто не послухає слова нашого в цьому посланнi, того майте на увазi i не знайтеся з ним, щоб присоромити його. 15Тiльки не майте його за ворога, а наставляйте на розум, як брата. 16Сам же Господь миру нехай дасть вам мир завжди в усьому. Господь з усiма вами!
17Вiтання моєю рукою, Павловою, що є ознакою у кожному посланнi; пишу я так: 18благодать Господа нашого Iсуса Христа з усiма вами. Амiнь.