І сказав мені Господь: візьми собі великий сувій і накресли на ньому людськими письменами: Магер-шелал-хаш-баз*. 2І я узяв собі вірних свідків: Урію священика і Захарію, сина Варахіїного, – 3і приступив я до пророчиці, і вона зачала і народила сина. І сказав мені Господь: наречи йому ім’я: Магер-шелал-хаш-баз, 4бо раніше ніж дитя буде вміти вимовити: батько мій, мати моя, – багатства Дамаска і здобич самарійську понесуть перед царем Ассирійським.
5І продовжував Господь говорити до мене і сказав ще: 6за те, що цей народ зневажає води Силоама, які течуть тихо, і захоплюється Рецином і сином Ремаліїним, 7наведе на нього Господь води ріки бурхливі і великі – царя Ассирійського з усією славою його; і підніметься вона в усіх протоках своїх і виступить із усіх берегів своїх; 8і піде по Юдеї, наводнить її і високо підніметься – дійде до шиї; і розпростерті крила її будуть по усій широті землі Твоєї, Еммануїле! 9Ворогуйте, народи, але тремтіть, і слухайте, усі віддалені землі! Озброюйтесь, але тремтіть; озброюйтесь, але тремтіть! 10Задумуйте задуми, але вони руйнуються; говоріть слово, але воно не збудеться: бо з нами Бог! 11Бо так говорив мені Господь, тримаючи на мені міцну руку і напоумлюючи мене не ходити шляхом цього народу, і сказав: 12“Не називайте змовою усього того, що народ цей називає змовою; і не бійтеся того, чого він боїться, і не страшіться. 13Господа Саваофа – Його шануйте свято, і Він – страх ваш, і Він – тремтіння ваше! 14І буде Він освяченням і каменем спотикання, і скелею спокуси для обох домів Ізраїля, петлею і сіткою для жителів Єрусалима. 15І багато хто з них спіткнеться і впаде, і розіб’ється, і заплутається у сітях, і буде уловлений. 16Зав’яжи свідчення, і запечатай одкровення при учениках Моїх”.
17Отже, я надіюся на Господа, Який сховав лице Своє від дому Якова, й уповаю на Нього. 18Ось я і діти, яких дав мені Господь, як вказівки і знамення в Ізраїлі від Господа Саваофа, Який живе на горі Сионі. 19І коли скажуть вам: зверніться до викликачів померлих і до чаклунів, до шептунів і утробомовців, – тоді відповідайте: чи не повинен народ звертатися до свого Бога? чи запитують мертвих про живих? 20Звертайтеся до закону й одкровення. Якщо вони не говорять, як це слово, то немає у них світла. 21І будуть вони бродити по землі, жорстоко пригноблені і голодні; і під час голоду будуть злостивитися, хулити царя свого і Бога свого. 22І глянуть угору, і подивляться на землю; і ось – горе і морок, густа пітьма, і будуть скинуті у пітьму. Але не завжди буде морок там, де тепер він загуснув.