19 лютого 2017 року опісля Служби Божої громада храму Святого Димитрія Солунського з етнографічного комплексу «Українське село» молитовно вшанувала Героїв Небесної Сотні. Заупокіна служба відбулася біля меморіального хреста встановленого громадою в честь новітніх Героїв.

Настоятель храму прот. Богдан Тимошенко, який безпосередньо приймав участь у Революції Гідності і був поранений під час протистоянь 18 лютого 2014 року, проголосив проповідь про жертовність всього українського народу, яка проявилася в особах Героїв Мадану і Воїнів-Захисників України. Отець Богдан наголосив, що найбільшу цінність, яку здобув Майдан - це те, що ми зрозуміли, що Держава починається з нас і саме зміна нашого особистого життя на краже суттєво впливає на стан всього народу. Після заупокійної літії церковний хор під керівництвом регента Оксани Костенко разом з солістом Національної опери України і дияконом Олександром Бойком виконав скорботну пісню "Пливе кача", яка стала символом жертовності українських Героїв.

Свято-Димитрівська громада приймала активну участь в Революції Гідності, а після перемоги над режимом Януковича почала активно підтримувати розвиток української Армії і стала однією з найбільших волонтерських парафій УПЦ Київського Патріархату.