20 квітня 2013 року Божого в Свято-Димитрівському храмі відбулося таїнство Соборування. 123 парафіян, що потребують допомоги у боротьбі з хворобами прийшли на це таїнство з надією на милість Божу у відношенні до їхнього тілесного і духовного здоров’я.

 


Очолив собор священиків настоятель храму прот. Богдан Тимошенко, що виголосив проповідь перед початком таїнства. У своїх словах він вказав на роль хвороб у духовному вдосконаленні людини і яким чином від них треба позбавлятися, а саме, через покаяння і спокутування власних гріхів. Також, отець Богдан закликав усіх присутніх проявити тверду віру у дієвість цього таїнства і, разом зі священиками, щиро молитися один за одного.

 


Таїнство Соборування покликане допомагати віруючим у боротьбі з тими хворобами, які стали наслідком неусвідомлених гріхів. Тому, собор з семи священиків щиро молився до Бога, у першу чергу, про прощення гріхів усіх, хто соборувався. Отримавши семикратне помазання освяченим єлеєм, що є видимими зображенням дії Благодаті Божої у таїнстві Єлеєосвячення, віряни зробили ще один крок у своєму духовному вдосконаленні і в боротьбі зі своїми пристрастями та гріхами. Бажаємо усім їм, щоб Господь Бог простив їм ті гріхи, що спричинили в їхньому житті недугу, та подарував їм зцілення!


Настоятель храму від імені усієї громади висловлює щиру подяку священнослужителям, які здійснили таїнство Соборування, а саме: прот. Миколаю Візеру, прот. Олександру Тимошенку, прот. Івану Іванюку, прот. Григорію Фої, священику Костянтину Холодову та священику Ярославу Возняку.