У неділю, 18 грудня в Етнографічному комплексі «Українське село» успішно відбулося свято, присвячене до дня пам’яті Св. Миколая Чудотворця. Опісля недільної Служби Божої у храмі Св. Димитрія Солунського зібралося багато учасників заходу, дітей та дорослих, як парафіян храму так і звичайних відвідувачів етно-комплексу, щоб взяти активну участь у святі під назвою «Святковий лабіринт виготовлення дитячої іграшки». А свято вийшло дуже активним і дієвим! Кожний учасник дійства, як дитина так і дорослий, ставав у цей день майстром народного промислу і українського  мистецтва.

 

 

 

Розгорнулася справжня фабрика народних умільців, яка розпочалася з майстер-класу по розмалюванню медового пряника – «Миколайчика». Далі юні і дорослі «народні майстри» мали можливість виготовити своїми власними руками цікаві передріздв’яні іграшки: солом’яних ангеликів і пташечок; глиняних ліплених звіриків; борошняних іграшок, ліплених з солоного тіста та розмальваних; народних ляльок-мотанок; паперових ялинкових прикрас.

 

 

Наступного дня, в день самого свята, усі дітки, що завітали до храму отримали подарунки від самого святого Миколая.

Настоялель храму і організатори заходу висловлюють подяку майстрам, які навчали своїм вмінням, дітей та їх батьків за старанність та вогники бажання і задоволення в очах.

Бажаємо всім щасливих та веселих зимових свят! До нових зустрічей!

 

Усі фото дивіться тут - Фотогалерея - Свято до дня Св. Миколая