В останній день архіпастирського візиту до Австралії 29 листопада 2010 р. митрополит Львівський і Сокальський Димитрій у супроводі членів делегації протоієреїв Богдана Тимошенка та Ярослава Романчука й працівниці закладу п. Марії Ткачук відвідав притулок для людей похилого віку – будинок св. Анни в м. Аделаїда. Більшість його мешканців складають українці, є тут серби, хорвати, білоруси й росіяни.

Митрополит Димитрій відвідав кожну кімнату і благословив усіх мешканців святими іконами. Багато хто з мешканців розповідав Владиці зі сльозами на очах про свій нелегкий шлях прибуття до Австралії в молодому віці. Так трапилося, що одна із мешканок будинку 28 листопада відзначила своє 95-річчя з дня народження і Владика разом з отцями проспівав їй многая літа. Світлина на згадку справила незабутнє враження на усіх жителів пансіонату.

В Австралії існує спеціальна державна програма з утримання таких будинків. Про організацію та будівництво цього пансіонату подбала українська діаспора за підтримки австралійського уряду.

 

Дивитися фотографії