Сонячного і теплого осіннього дня – 8 листопада 2010 року Божого, громада парафії святого великомученика Димитрія Солунського зібралася разом на дві величні події: вшанування дня пам’яті небесного покровителя громади – св. вмч. Димитрія Солунського та освячення каплиці в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці.

 

 

Нашу громаду з архіпастирським візитом відвідав єпископ Вишгородський Агапіт, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва. На запрошення настоятеля храму отця Богдана Тимошенка на спільну Службу Божу приїхало багато вшанованих священиків Києва і Київщини: благочинний Києво-Святошинсткого р-ну Київської області прот. Василій Чупровський, благочинний Святошинського р-ну м. Києва прот. Валерій Семанцо, настоятель громади Архистратига Михаїла в м. Києві (Пирогів), у якій вперше почали молитися українською мовою, прот. Андрій Власенко, благочинний київського лівобережжя прот. Павло Основенко, найстарший священик і духівник Києво-Святошинського благочиння прот. Миколай Волосянський з Ворзеля та багато інших.

 

Свято розпочалося освяченням Покровської каплиці у с. Миколаївка, яка знаходиться під опікою нашої громади. На освяченні були присутні мешканці села і навколишніх дачних поселень та воїни військової частини, якою також опікується наша громада.

 

Після освячення каплиці та окроплення воїнів і парафіян свято продовжилося святковою Божественною Літургією, яку очолив владика Агапіт у співслужінні 17-ти священиків і протодиякона.

 

Незважаючи на робочий день, на свято зібралося багато парафіян, які взяли участь у святковій хресній ході навколо храму, що завжди відбувається у день храмового свята.

 

Владика Агапіт привітав усю громаду з їхнім храмовим святом і побажав їм твердої віри, якою й прославився святий Димитрій і яка приведе громаду до спасіння.

 

 

З

Завершилося святкування цікавою екскурсією етнографічним музеєм «Українське село», яку провів сам фундатор храму і музею народний депутат Володимир Бондаренко.

 

А на завершення, як годиться, усі хто прийшов у цей день розділити радість громади святого Димитрія, продовжили святкування за святковою трапезою у церковній трапезній та колибі.

 

Настоятель парафії щиросердечно дякує його преосвященству владиці Агапіту, за його щирі молитви і теплі слова, усім священнослужителям, які відгукнулися на запрошення настоятеля, фундаторам, жертводавцям та активним членам громади, які своїми власними зусиллями прилучилися до підготовки і проведення храмового свята.

 

Нехай Господь Бог молитвами святого великомученика Димитрія Солунського веде багаточисельну громаду Свято-Димитрівської парафії до спасіння!

 

Переглянути фотосесію Храмове свято 2010