2 грудня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет разом з митрополитом Епіфанієм керуючим Переяслав-Хмельницької єпархії у Михайлівському Видубицькому чоловічому монастирі освятив три карети швидкої допомоги, патрульний джип, десять польових престолів-іконостасів для потреб українських батальйоні, які боронять українську Незалежність на Донбасі. 

Левова частка у придбанні швидких є кошти та волонтерські старання громади храму св. Димитрія Солунського.

Патріарх Філарет зустрівся з бійцями Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", які тримають оборону в Донецькому аеропорту та у селищі Піски. Святійший Владика подякував героям-оборонцям за їхнє жертовне служіння та благословив їх.

 Також Патріарх Філарет передав для потреб українських воїнів комплекти теплого взуття та ліків.

Дві карети швидкої допомоги будуть передані до 11 окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь" та Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Драгоманова, ще одна карета швидкої допомоги та патрульний джип передані для потреб оборонців Донецького аеропорту – Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

Кошти для купівлі автомобілів, взуття, одягу та ліків були зібрані стараннями митрополита Переяслав-Хмельницького та Білоцерківського Епіфанія та парафії Великомученика Димитрія Солунського, що в музейно-етнографічному комплексі "Українське село", що на Київщині. Одну з карет швидкої допомоги профінансувала українська громада із Лос-Анджелеса.

Настоятель громади Великомученика Димитрія Солунського протоієрей Богдан Тимошенко зазначив, що ці автомобілі та речі Церква не просто жертвує та передає воїнам та оборонцям України, а фактично власним парафіянам про яких покликана дбати.

За матеріалами cerkva.info

 

ВІДЕО ТУТ