Освячення відбудеться напередодні Різдва Христового – 6 січня 2013 р.Божого об 11:30.
Вертеп – це окрема восьмираменна дерев'яна споруда у вигляді каплиці, яка знаходиться за храмом Св. Дмитра в "Українському селі".

 

 

В ньому розміщені 13 різьблених дерев'яних скульптур: Ісусик у яслях, Пресвята Богородиця, Св. Йосиф Обручник, ангели, пастушки, царі-волхви, тваринки, що разом описують сцену народження нашого Господа Ісуса Христа у Вифлиємі. Дизайн вертепу з елементами унікальної підсвітки зроблений таким чином, що передає дух Євангелької оповіді про народження Господа.

У вертепі постійно лунатимуть колядки, і кожний людина зможе безперешкодно зайти і помолитися до новонародженого Ісуса та поставити свічечку в оригінальний керамічно-піщаний підсвічник. Вертеп буде відкритий протягом цілого року, та особливої уваги набуватиме в Різдвяно-новорічні свята.

Біля вертепу в день Різдва Христового – 7 січня об 11:30 відбудеться українське театральне дійство "Різдвяний вертеп" з колядуванням, що стане постійною традицією нашої громади. А святкове Різдвяне богослужіння розпочнеться о 10:00.

Запрошуємо усіх до Свято-Димитрівської громади на Різдвяні свята!