27 листопада 2010 р. у церковній залі Свято-Михайлівської кафедри м. Аделаїда відбулося надзвичайне зібрання трьох парафій, які, згідно з австралійським законодавством, увійшли до юрисдикції Київського Патріархату, а саме: Свято-Михайлівської парафії м. Аделаїда (Південна Австралія), Свято-Андріївської парафії м. Брізбена та Свято-Василівської парафії м. Ньюкастел.У роботі зібрання взяли участь митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, прот. Богдан Тимошенко та прот. Ярослав Романчук.

Делегати установчого зібрання обговорили ситуацію, яка склалася з православними парафіями в Австралії та, беручи до уваги відвічні прагнення православних українців Австралії завжди бути з Церквою-Матір`ю в Україні – Київським Патріаршим престолом, вирішили об`єднатися в структуру під назвою “Вікаріат Української Православної Церкви Київського Патріархату в Австралії”. Уповноважені представники трьох парафій обрали Раду Вікаріату, керівні органи і просили Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та Священний Синод благословити створення такого церковного органу в Австралії. Разом з тим заявлено, що до новоствореного Вікаріату в Австралії можуть приєднуватися й інші православні парафії, які того бажатимуть. Перед присутніми також виступив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, який підтримав наміри делегатів і їхнє прагнення створити вікаріат, обґрунтував правові сторони організації адміністративної структури.

Після закінчення надзвичайного установчого зібрання Владика Димитрій разом з отцями, які його супроводжують, дав інтерв`ю місцевій українській радіостанції.

 

Дивитися фотографії