На запрошення настоятеля храму прот. Богдана Тимошенка та голови парафіяльної ради, народного депутата України та фундатора храму Володимира Дмитровича Бондаренка митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній 8 листопада 2013 р., очолив святкове богослужіння з нагоди пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського в селі Бузова, Києво-Святошинського району, що знаходиться у етнографічному комплексі "Українське село".

 

Високопреосвященнійшому владиці співслужили: настоятель храму прот. Богдан Тимошенко, секретар єпархіального управління прот. Михаїл Лесюк, обласний благочинний та благочинний Києво-Святошинського району – прот. Василь Чупровський та численне духовенство з Києва та Києво-Святошинського благочиння.
На завершення Божественної Літургії владика виголосив проповідь.
Урочисте богослужіння завершилось Хресним ходом навколо храму під час якого митрополит Епіфаній звершив освячення Різдвяного вертепу, що знаходиться поруч з храмом.
Насамкінець Патріарший намісник звернувся до присутніх зі словами настанови та привітав громаду з храмовим святом, а настоятель храму в свою чергу подякував Владиці за архіпастирський візит, побажавши архіпастирю сили і наснаги у розбудові єпархії а також подарував букет квітів та вручив сувенір виготовлений місцевим гончаром етнокомплексу.
На святкову трапезу запросили всіх присутніх парафіян й почесних гостей свята.

 


Після святкової трапези голова парафіяльної ради Володимир Дмитрович Бондаренко провів невеличку екскурсію по етнографічному комплексу «Українське село» де ознайомив владику та духовенство з побутом наших пращурів.
За матеріалами Київські єпархіальні відомості.