В навечір'я Різдва Христового - 6 січня 2013 року Божого відбулося відкриття і освячення Вертепу. Настоятель храму прот. Богдан Тимошенко від імені громади подякував усім хто приклав зусилля на створення нової святині та цікавинки Свято-Димитрівської парафії та етнографічного комплексу "Українське село".

Зокрема, отець Богдан подякував етнографічному комплексу в особі його засновника Володимира Бондаренка за фінансування робіт по будівництву і створенню Вертепа. Окрему подяку заслужив різьбляр Олександр Ткачук, що вирізьбив 13 скульптур з липового масиву; Володимир Кравчук, який допомагав організаційно та власноручно впродовж всього часу створення композиції; парафіянка Валентина Казімірова, що створила чудову підсвітку у вигляді зоряного неба та гончар-кераміст "Українського села" Сашко Яровий, який створив унікальний керамічний піщаний підсвічник.
Вертеп, який уявляє собою сцену народження Ісуса Христа, озвучений різдвяними колядками. Також, у ньому можна поставити свічечку (беруться в храмі) та помолитися до новонародженого Ісусика та ікони Божої Матері Вифлиємської, яка є єдиним зображення Богородиці, яка усміхається на іконі. Прийнято вважати, що ця ікона допомагає жінкам стати матір'ю - завагітніти й успішно народити дитину.
Вертеп відчинено ЗАВЖДИ впродовж всього року.
Запрошуємо!