8 листопада 2017 року Божого в день пам’яті св. великомученика Димитрія Солунського Свято-Димитрівська громада, яка діє в етнографічному комплексі «Українське село», радісно відсвяткувала своє ювілейне десяте Храмове свято! 

На запрошення настоятеля храму прот. Богдана Тимошенка і голови Парафіяльної Ради Володимира Бондаренка на свято прибув Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, який десять років тому благословив громаду і освятив новозбудований храм.

Чисельне запрошене духовенство і повний храм пафіян поєдналися в щирій молитві і любові до свого Бога й України під час Божественної Літургії, яка супроводжувалася співом талановитого парафіяльного хору на чолі з Оксаною Костенко. Після Служби Божої уся громада на чолі зі Святійшим Патріархом вийшла на урочисту хресну ходу навколо храму, під час якої помолилися до свого Небесного покровителя святого Димитрія Солунського. Настоятель храму отець Богдан від імені всієї громади подякував Святійшому Патріарху за його служіння Українській Церкві і Українському Народу, та в знак любові й поваги подарував букет квітів. Святійший Патріарх Філарет нагородив відомих волонтерів Олексія Долю і Світлану Ярмулу високою церковною відзнакою медаллю "За жертовність і любов до України". Святкування традиційно закінчилося в церковній трапезній, у якій, за святковим столом, розмістилися півтори сотні парафіян.

Настоятель храму щиросердечно вітає всіх парафіян Свято-димитрівської громади з ювілейним Престольним святом і днем Покровителя громади!