Дорогі брати і сестри, сьогодні наша Держава переживає надзвичайно велике випробування - ми стоїмо на межі війни з набагато сильнішим за нас ворогом. Наша Армія свідомо знищувалася протягом останніх років правління влади крадіїв і її матеріальне оснащення є слабким. Та матеріальна слабкість є тимчасовою і компенсується тим великим запалом духу, який здатний на чудеса і вже не раз прославляв Захисників нашого народу протягом багатьох війн і століть. 

Сьогодні кожний свідомий громадянин України має можливість не просто співпереживати долі своєї Держави, але й допомогти зберегти свою Батьківщину від ворога і загарбника.

З благословення Патріарха Філарета наша громада, як і інші громади Української Православної Церкви Київського Патріархату, розпочинає збір коштів для підтримки Української Армії. 

Кожна гривня, яка буде зібрана у спеціальну карнавку, яка знаходиться посередині Свято-Димитрівського храму, буде передана для потреб наших Військових у Херсонській області. Друг нашого настоятеля отця Богдана очолює Православну Церковну місію допомоги Українській Армії в м. Херсоні. Його звати прот. Сергій Чудинович - відданий своїй справі український священик, який був один з очільників Херсонського Майдану, а зараз прикладає великі зусилля для допомоги українській Армії у самій гарячій точці передової - на межі материкової України і окупованого Криму.

Кожна гривня зібрана в нашому храмі для Української Армії буде використана безпосередньо для допомоги тим військовослужбовцям, які зараз знаходяться в найбільшій небезпеці і близькості до ворожого війська.

Нехай Господь Бог допоможе нам відстояти ту свободу, яку Він нам дарував, а всіх жертводавців назве Своїми дітьми!