Щиросердечно вітаю усіх парафіян Свято-Димитрівського храму та всіх вірних українців з Днем Незалежності України! Господь Бог створив нас українцями - тими вільними людьми, що люблять волю і справедливість. Саме ці риси є характерними чеснотами справжніх християн. Тож, здобуття Незалежності для нашої Держави було і буде справою Богоугодною і благословенною. Мільйони наших співвітчизників прилучилися до цієї святої справи, віддавши своє життя у часи війн, репресій та голодоморів. І наше завдання, як щирих дітей українського народу, берегти і відстоювати Свободу нашого народу, за яку рікою проливалася кров наших батьків, дідів та прадідів.

Бог Творець створив людину вільною. Тому, відстоюючи свою волю і свободу, ми відстоюємо те право, яке дав нам Сам Господь Бог. І якщо хтось думає, що в нас християн і українців можна забрати волю і зробити нас рабами – він глибоко помиляється. Цього не станеться ніколи. Бо з тими, хто бореться і відстоює свободу, Сам Бог, а там, де Бог - там перемога! Надзвичайно великою силою наділена молитва, особливо коли вона є щирою і невпинною. Тож, я закликаю усіх нас – вірних дітей Божих і вірних українців невпинно молитися за свій рідний народ, за його волю і долю. Нехай усі святі землі Української і мільйони українців-мучеників, що пролили свою кров перед вівтарем свободи, допомагають нам у цьому! Це і буда наша духовна зброя у боротьбі за Волю свого народу!

З любов'ю до свого народу і один до одного ми збережемо нашу незалежність і свободу, бо з тими хто любить є Сам Господь Бог!

Слава Богу і слава Україні!

Митрофорний протоієрей Богдан Тимошенко,

Настоятель парафії Св. Вмч. Димитрія Солунського, Українське село