19 грудня Православна Церква вшановує день пам'яті Святого Миколая, архієпископа Мір Лікійських, Чудотворця - одного із найвшанованіших святих Церкви Христової. Св. Миколай прославився завдяки своєму великому милосердю і надзвичайної любові до всіх людей, а особливо до діточок, сиріт, бідних та знедолених. І хоча він і жив давно і вже нема його серед нас на землі та його справа - справа любові і милосердя, продовжує діяти серед усіх християн по всьому світі. Особливо, це проявляється в день Святого Миколая, коли батьки обдаровують своїх слухняних дітей подарунками, а добродії роблять добрі справи знедоленим.

 

 

У храм Св. Димитрія Солунського у цей день прийшло багато людей половина з яких були діти. Опісля святого Причастя і Служби Божої усі дітки отримали від святого Миколая подарунки.

 

Свято продовжилося святковою дитячою програмою у якій діти власноручно розмалювали обов'язковий український атрибут свята Св. Миколая - пряники-Миколайчики, що були спечені в справжній українській печі в Українському селі.

 

Також, діти взяли участь в інсценованому дійстві, у якому вони через різноманітні конкурси боролися проти лихого та перемогли його.

 

 

 

 

Настоятель храму та Парафіяльна рада вітають усіх дітей малих та дітей дорослих, адже усі ми є діти перед Богом, із цим великим святом, і бажають, щоби святий угодник Божий - Миколай Чудотворець допомагав нам усім робити чим-більш добрих і милосердних справ, через які здобувається Царство Боже! 

 

Переглянути фото із святкування Св. Миколая.

 

До-речі!

Під намісною іконою святого Миколая у храмі святого Димитрія є  унікальна "житійна" ікона під назвою "Порятунок Самійла Кішки з турецької неволі". Ця ікона є репродукцією за описам ікони яка була колись в одному з Миколаївських храмів на Подолі і була назавжди втрачена. На ній зображаються козаки на човні, яких врятував Самійло Кішка з неволі турецької. Під час повернення додому здійнялася велика буря і човен почав тонути. Тоді Самійло, разом із усіма козаками, молився до покровителя мореплавців - святого Миколая про порятунок і пообіцяв, що в разі порятунку він збудуює храм в честь Св. Миколая. Святий Миколай їх почув і врятував, а козаки із вдячності побудували церкву Миколи Набережного, що на Київському Подолі.

 

 

Ця ікона була відроджена завдяки ініціативі нашого парафіянина, козака і диякона Володимира Скоробського, що спочив у Бозі у 2009 році Божому і який, як і Св. Миколай, дуже любив дітей.