Учасники Надзвичайного зібрання, 27 листопада 2010р.Б., Аделаїда, Південна Австралія.

З 19 по 30 листопада тривав архіпастирський візит митрополита Львівського і Сокальського Димитрія до вірних Київського Патріархату у Австралії. За благословенням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета настоятель храму Св. Димитрія Солунського протоієрей Богдан Тимошенко і  проректор з навчальної роботи КПБА протоієрей Ярослав Романчук були включені у склад офіційної делегації.

Візитація пройшла успішно: були відвідані три українські парафії в Австралії (парафія Св. Архистратига Михаїла в м. Аделаїда, парафія Св. Андрія Первозванного в м. Брізбен та парафія Св. Василія Великого в м. Ньюкастел; були відслужені 4 архієрейські Літургії; делегація очолила поминальне богослужіння в День пам’яті жертв голодомору; відвідала Українську школу у якій навчається близько 50-ти дітей, сестрицтво Союзу українок та український старечий дім. Важливим моментом у цій візитації стало Надзвичайне зібрання парафій Київського Патріархату в Австралії під час якого було проголошено про необхідність створення Вікаріату (майже єпархії) Київського Патріархату в Австралії.

 

13 грудня у Києві відбулося засідання Священного Синоду на якому Вікаріат Української Православної Церкви Київського Патріархату в Австралії отримав благословення на створення і успішне функціонування. Відтепер, Вікаріат УПЦ-КП в Австралії буде мати можливість реєстрації в державних органах Австралії, як церковна структура, що може вміщувати у собі велику кількість парафій, що, у свою чергу, сприятиме приєднання до Вікаріату й інших українських парафій в Австралії, які мають бажання бути у єднанні з Матір’ю-Церквою.

 

Парафія Святого великомученика Димитрія Солунського на чолі з настоятелем о. Богданом Тимошенком щиросердечно вітає усіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату в Австралії з цією історичною подією, та бажає новоствореному Вікаріату процвітання і примноження!

Многії і благії літа!

 

Наш сайт детально описував усі офіційні події пов’язані з візитом делегації УПЦ-КП до Австралії.