2 березня, в поминальну суботу, за тиждень до початку Великого Посту, Церква вшановує й молиться за всіх від віку спочилих православних християн. Це - особлива поминальна служба, в якій християни, приймаючи участь, доказують своєю любов’ю і пам’ятю, що людина є безсмертною.

Молитва за прощення гріхів своїх рідних допомагає не лише їхнім душам здобути Царство Боже, але й сприяє тим, хто молиться, очитися від тих родинних тяжкіх гріхів, які передаються з роду в рід. Саме тому, перед початком особливого періоду церковного життя, яким є Великий піст, Церква закликає нас помолитися за всіх, хто був у нашому земному житті, кого ми любили і, навіть, кого ми вже й не пам’ятаємо з нашого роду, в істинній надії, що молитва, віра й любов очистить гріхи наших покійних рідних і цим самим, зніме й з нас той гріховний тягар, який наші рідні, може й ненароком, але все ж передали нам.
Прийдімо суботнього ранку на цю молитву до своїх храмів, де збираються всі християни в ім’я Господнє, щоб разом зі Спасителем Ісусом Христом, Який обов’язково буде там, згадати, помолитися і засвідчити свою віру у безсмертя щирою любов’ю до своїх рідних, які від нас вже відійшли у потойбіччя.
Пам'ятаймо свій рід, який є тим могутнім деревом з безмежним корінням, яке завжди живитиме нас силою й бажанням до справжнього ЖИТТЯ!

Заупокійне богослужіння у суботу 2 березня в храмі св. Димитрія Солунського розпочнеться о 10:00.

Запрошуємо з любов'ю!