8 листопада в день пам'яті св. вмч. Димитрія Солунського відбулося храмове свято нашої громади.

 

8 листопада 2011 р. з нагоди храмового свята з благословення Святійшого Патріарха Філарета і на запрошення настоятеля протоієрея Богдана Тимошенка єпископ Богуславський Євстратій очолив Божественну літургію в церкві великомученика Димитрія Солунського в с. Бузова Києво-Святошинського району. Окрім настоятеля храму владиці співслужили духовенство району на чолі з благочинним протоієреєм Василем Чупровським, настоятель парафії на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» (Борщагівка, Київ) протоієрей Валерій Семанцо та благочинний Броварського району Переяслав-Хмельницької єпархії протоієрей Михаїл Лесюк.

 

 

Перед входом до храму, розташованого на території етнографічного комплексу «Українське село», єпископа Євстратія привітали настоятель о. Богдан Тимошенко та фундатор парафії народний депутат України Володимир Бондаренко. За українським звичаєм владиці було вручено каравай.

 

 

Богослужіння прикрасив чудовий професійний спів парафіяльного хору. Наприкінці літургії єпископ Євстратій виголосив проповідь, в які наголосив на тому, що приклад святих мучеників повинен надихати кожного християнина своїми справами і всім життям свідчити про православну віру.

 

 

Богослужіння завершилося урочистим хресним ходом навколо храму, під час якого несли велику святиню – ікону великомученика Димитрія Солунського з часточкою його святих мощей, яка була передана в дар парафії за сприяння протоієрея Валерія Семанцо. Перед цією іконою було прочитано молитву до святого Димитрія, а потім проспівано величання йому.

 

 

Після богослужіння настоятель парафії протоієрей Богдан Тимошенко подякував владиці Євстратію за візит і очолення літургії, а також за слова духовної настанови. Богослужбова частина свята завершилася урочистим многоліттям, а саме свято продовжилося на подвір’ї, де хор виконав для парафіян і гостей народні українські пісні.

 

 

На запрошення В. Бондаренка єпископ Євстратій оглянув частину комплексу «Українського села», де зібрано унікальні автентичні речі – від справжніх старовинних селянських хат з різних регіонів України до дрібних ужиткових речей.

Завершилося святкування спільною трапезою, приготовленою стараннями громади.

 

Дивіться фоторепортаж з храмового свята тут.