8 листопада 2016 року Божого в день пам’яті св. великомученика Димитрія Солунського Свято-Димитрівська громада Української Православно Церкви Київського Патріархату, яка діє в етнографічному комплексі «Українське село» відсвяткувала своє престольне свято.

На свято прибув намісник Патріаршого престолу високопреосвященніший митрополит Епіфаній, якого зустріли дітки парафіяльної школи і голова Парафіяльної ради Володимир Бондаренко. У співслужінні багатьох священиків та в присутності багатьох парафіян та гостей розпочалася урочиста Служба Божа. 

Перед Божественною Літургією владика Епіфаній освятив новостворену різблену ікону св. Пантелеймона Цілителя. Унікалька ікона святого угодника з житійними сценами виконана майстром-різьблярем Олександром Ткачуком, який в громаді вже різьбив різдвяний вертеп та хрест Героям Небесної сотні.

Після урочистої хресної ходи і молебня до святого Димитрія настоятель храму прот. Богдан Тимошенко привітав правлячого архієрея словами подяки за щиру молитву і повчальні слова, та подарував владиці квіти. Святкування Храмового свята продовжилося святковим обідом у церковній трапезній.