19 грудня в день Святого Миколая у Свято-Димитрівському храмі відбулося святкове богослужіння. За стародавньою традицією, в цей день прийнято дарувати подарунки дітям та робити добрі справи милосердя. Помічниками Св. Миколая стали й парафіяни храму, що приклали зусилля для приготування подарунків дітям.

 

Громада своїми зусиллями напекла традиційних пряників-миколайчіків та розмалювала їх, придбала книжечки "Дарунок Святого Миколая", а фундатор Володимир Бондаренко привіз діткам цукерки. Такі гарні подарунки отримали дітки після завершення служби, а тим, яких не було на службі, адже був навчальний день, настоятель передав через їхніх батьків. Також, і кожний дорослий отримав по миколайчику.

 

Опісля служби, до Свято-Димитрівської громади завітали дітки-сироти з Старобасанської школи-інтернату (Чернігівщина). Настоятель храму привітай їх зі святом і виголосив повчальне слово про велику любов Св. Миколая до всіх людей, та про те, що кожний з нас може стати помічником Св. Угодника. Для цього треба лише любити оточуючих людей та допомагати їм.

 

Кожна дитинка отримала в дарунок дитячий молитовник виданий коштом громади та солодкі подарунки.

 

Після відвідання церкви етнографічний комплекс "Українське село" провело діткам розважальну програму: екскурсію етнографічним музеєм, провели майстер-класи з гончарства, ляльки-мотанки та виготовлення ялинкових прикрас і нагодували святковим обідом. На завершення, діти отримали в дарунок великі й гарні подарункові набори з іграшками, канцтоварами, одягом та засобами гігієни.

Настоятель храму щиро вдячний своїм парафіянам та керівництву комплексу "Українське село" за зроблену добру справу і ту радість та любов, яку було подаровано діткам-сиротам.

Спаси Вас Господи!