15 квітня громада храму св. Димитрія Солунського відсвяткувала Великдень – Воскресіння Христове. На початок Пасхального богослужіння, як зазвичай, прийшло багато сотень парафіян, які, пройшовши хресною ходою навколо храму, заповнили його. А ті хто не помістився у храмі розмістилися навколо храму і слухали святкове богослужіння через озвучування.

Опісля Служби Божої настоятель храму прот. Богдан Тимошенко на церковній паперті відслужив великодній чин освячення пасок і святкових страв і окропив усіх присутніх та їхні кошики. Таких освячень з проповіддю, молитвою, пасхальними піснеспівами та дзвонами було проведено впродовж пасхальної ночі чотири, у яких взяли участь близько чотирьох тисяч парафіян і нових гостей.

Господь, у день Свого воскресіння з мертвих, подарував гарну теплу і бездощеву погоду, що ще більше підняло святковий настрій усіх парафіян і гостей громади.

Наступного дня у Світлий Понеділок в Етнографічному комплексі «Українське село» відбулося традиційне безкоштовне Великоднє свято – «Великодні гаївки», яке провів народний фольклорний гурт «Перевесло». Також, у святі приймали участь різноманітні майстри, що проводили майстер-класи з багатьох народних промислів.

 

Дивитися фотогалерею – Великдень 2012

Дивитися фотогалерею – Великодні гаївки 2012

Відео з Великодня 2012 і Великодніх гаївок (згодом буде)

 

Христос Воскрес!