Духовне вдосконалення людини не можливе без праці над собою. І цей процес не є простим. Той, хто хоче стати кращим і перемогти свої гріхи має постійно докладати великі зусилля у своєму духовному розвитку, та робити це постійно і завжди. Благо є, що така людина йде цим непростим але благим шляхом не одна, а з Самим Богом, Який невпинно підтримує і підтримуватиме кожного, хто прагне до Добра. А ще, серед суттєвих помічників, які стають великою підмогою на тернистому християнському шляху спасіння, є ті люди, які самі жили тим життям і показали життям істинне.

Дехто з них став святим і вписаний в церковні святці, а дехто просто й тихо увійши у милість вічного Царства Божого. Та, головне для нас, що вони залишили свій власний досвід духовного вдосконалення й християнського життя у своїх творах і думка записаних на папері. Такі знання, набуті своїми зусиллями, є безцінними для кожного, хто піклується про свою безсмертну душу. Тому їхні думки і досвід не варто нехтувати, а переймати і втілювати у своїх духовних починаннях та зусиллях.

Пропонуємо Вам невелику підбірку творів у Бібліотеці нашого сайту в розділі Основи віри, які допоможуть стати кращим кожному, хто йде шляхом спасіння.