Сьогодні ми, нарешті, зрозуміли ціну дару Свободи, яку ми отримали від Бога. В 2014 році, уперше в новітній історії, наш Народ окропив Її своєю кров’ю... Спочатку Небесна Сотня, потім - воїни, патріоти та невинні громадяни сходу. Ми стали співучасниками величної боротьби за Волю нашого народу, яку виборювали, покладаючи свої життя, козаки, воїни УНР, партизани УПА, шестидесятники. Прийшов час і нам показати і доказати, що і в наших жилах тече свободолюбива українська кров, яка не не терпить рабства, не терпить неправди та пригнічення.

"Душу й тіло ми положим за нашу свободу"... Ми вже їх покладаємо на вівтар нашої Незалежності і Справедливості. Вірьмо, що Господь Бог все це бачить і приймає жертву нашого народу, як Він, колись, прийняв жертву перших християнських мучеників, які своєю смертю породили життя цілого народу Божого на землі - життя, яке продовжує вирувати у благій вічності.

З нами Бог! З нами сила і благословення ВСІХ захисників Правди та Істини! Саме тому, ми переможемо й відстоїмо свою Незалежність! Вірьмо в це!

Настоятель храму, прот. Богдан Тимошенко.