8 листопада 2012 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет із архіпастирським візитом відвідав парафію святого великомученика Димитрія Солунського с. Бузова Києво-Святошинського району, де звершив Божественну Літургію з нагоди престольного свята.

Його Святості співслужили: настоятель храму протоієрей Богдан Тимошенко, благочинний Святошинського району м. Києва протоієрей Валерій Семанцо, благочинний Києво-Святошинського району протоієрей Василь Чупровський, секретар Переяслав-Хмельницької єпархії протоієрей Михаїл Лесюк, а також духовенство з Києва та Києво-Святошинського благочиння.

Перед входом до храму, розташованого на території етнографічного комплексу «Українське село», Патріарха Філарета привітали настоятель отець Богдан Тимошенко та фундатор парафії народний депутат України Володимир Бондаренко. За українським звичаєм Святійшому Владиці було вручено каравай.

Перед Літургією відбулося освячення кіоту "Христос - Виноградна лоза", у якому, окрім традиційної однойменної української ікони, яка є найбільшою з існуючих таких ікон, містяться ще 11 ікон - Страстей Христових та Розп'яття. Ікона та кіот виконані у бароковому стилі і різьбі на клені, а їх виконавцями стали іконописець Володимир Олещук та різьбляр Федір Воропай.

Наприкінці Літургії Патріарх Філарет виголосив проповідь про мученицький подвиг великомученика Дмитрія Солунського, у якій наголосив на тому, що приклад мучеників повинен надихати християн своїми ділами і всім своїм життям свідчити про православну віру.

Богослужіння завершилося урочистим хресним ходом навколо храму, після чого настоятель парафії протоієрей Богдан Тимошенко подякував Святійшому Владиці за візит і очолення Літургії, а також за слова духовної настанови.

Джерело: www.cerkva.info

 

Докладніше про святкування читайте на нашому сайті незабаром.