З 18 по 30 листопада 2010 р. митрополит Львівський і Сокальський Димитрій у супроводі прот. Богдана Тимошенка та прот. Ярослава Романчука звершив архіпастирську поїздку на Австралійський континент.

Наш сайт своєчасно інформував читачів про перебіг архіпастирського візиту митрополита, який відбувся з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

 

За 11 днів візитації Владика Димитрій звершив чотири Божественних Літургії, зокрема, дві 21 і 28 листопада у Свято-Михайлівській кафедрі м. Аделаїда у Південній Австралії, Свято-Андріївській парафії м. Брізбена та Свято-Василівській парафії м. Ньюкастел. Всюди делегацію з України вітали тепло українці Австралії. Митрополит Димитрій звершив також поминальне богослужіння за жертвами голодомору 1932-1933 рр. біля пам`ятного знаку в м. Аделаїда, взяв участь у надзвичайному зібранні парафій Київського Патріархату в Австралії, відвідав осідок союзу українок в Аделаїді і притулок для людей похилого віку – дім святої Анни. Результатом візиту стали обговорення та наради духовенства з місцевими українськими православними громадами, що ідентифікують себе у єдності під омофором Київського Патріарха. Учасники делегації з України відзначили високий рівень організації українських церковних та світських представництв Австралії, висловили готовність співпрацювати для зміцнення міжнародних зв’язків та української репрезентації у світі.

Делегація Української Православної Церкви Київського Патріархату, на чолі з митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм, щиро дякує усім українцям австралійського континенту за тепле й щире прийняття, зокрема парафіяльній раді Свято-Михайлівської катедри м. Аделаїди, настоятелю храму протопресвітеру Петру Косацькому, голові парафіяльної ради п. Володимиру Ткачуку, заступнику голови парафіяльної ради п. Петру Яровому, секретарю п. Лідії Сукач, старості Роману Муравському, регенту Свято-Михайлівської катедри п. Людмилі Дніпровій, сестрицям та всім парафіянам; настоятелю Свято-Андріївської парафії в м. Брізбені та Свято-Василівської в м. Ньюкастелі – прот. Святославу Красію, голові парафіяльної ради храму святого ап. Андрія Первозванного в м. Брізбені, п. Григорію Бондарю та секретарю парафіяльної ради п. Тамарі Мірошниченко; голові парафіяльної ради храму святого Василія Великого в м. Ньюкастелі п. Володимиру Симоновському та п. Ярославу Ніколушці; подружжю Петру та Неонілі Деряжним; парафіянам з Сіднею, всім хто супроводжував делегацію в м. Аделаїді.

30 листопада 2010 р. з летовища м. Аделаїди делегація Київського Патріархату відбула до України.


 

З Божою допомогою 1 грудня 2010 р. делегація успішно повернулася до Києва.