Свято-Димитрівська громада провела в останню путь свою вірну парафіянку і маму настоятеля - Ярину Антоненко-Давидович.

26 січня 2016 р.Б. на 69-му році життя перестало битися щире і велике серце матері отця Богдана… Вона відійшла мирно до Господа у сні від зупинки серця після перенесеного грипу з ускладненнями.

Багато люду 28 січня прийшло до храму св. Димитрія, щоб провести п. Ярину до Нового і Вічного життя. Від Української Православної Церкви Київського Патріархату і особисто від Святійшого Патріарха Філарета, щоб висловити співчуття і очолити чин похорону, прибув намісник патріаршого престолу митрополит Епіфаній. Його щира і мирна заупокійна молитва та любов присутніх родичів по крові і по парафії, яка відчувалася навіть фізично, зробили чин похорону саме тим сакраментальним актом переходу в Нове Життя, про який би мріяв кожен віруючий християнин. У своїй промові митрополит Епіфаній згадав життя і заслуги п. Ярини у відродженні Української Церкви і у видавничій діяльності, де вона, без перебільшення, зробила величну справу, адже зробила можливим для всієї відновленої Української Церкви молитися рідною мовою видавши найнеобхіднішу богослужбову літературу українською мовою.

Поховали н.п. Ярину на Лісовому цвинтарі біля її батька - відомого українського діяча і дисидента Бориса Антоненка-Давидовича.

Вся громада сумує разом зі своїм настоятелем отцем Богданом з приводу великої втрати найріднішої людина, яка подарувала йому життя і виховання. Наша молитва за її  блаженне впокоєння буде завжди лунати в наших серцях!

Царство небесне і вічна пам’ять дорогій н.п. Ярині!

 

Поминальні дні за н.п. Яриною Антоненко-Давидович:

“9 день” - 2 лютого о 10:00 - панахида над могилою на Лісовому цвинтарі;

 

“40 день” - 4 березня о 15:00 - панахида в храмі св. Димитрія Солунського; 5 березня о 10:00 панахида над могилою на Лісовому цвинтарі.

 

Річниця смерті - 26 січня.