24 березня 2012 року Божого у Свято-Димитрівському храмі відбулося традиційне для Великого посту таїнство – Соборування. У таїнстві, що має велику силу зцілення через прощення забутих або неусвідомлених гріхів, взяло участь 163 парафіянина громади святого великомученика Димитрія Солунського.

 

На таїнство зібрався собор з 8 священиків. Очолив Соборування благочинний Києво-Святошинського р-ну митрофорний протоієрей Василій Чупровський, однокурсник настоятеля храму прот. Богдана Тимошенка. Благочинному і настоятелю храму соборно співслужили ще шість священиків з благочиння: прот. Андрій з Бучі, прот. Володимир з Капітанівки, прот. Віталій з Княжичів, прот. Петро з Личанки, свящ. Костянтин з Гурівщини і свящ. Василій з Бузової.

 

 

Перед початком Соборування настоятель громади отець Богдан виголосив повчальне слово про важливість і мету таїнства Соборування у житті християнина і про віру з якою треба приймати це таїнство.

 

Подивитися проповідь:

 

 

 

Опісля соборної молитви настоятель від імені усієї громади подякував благочинному отцю Василію і усьому всечесному собору священиків за щиру і теплу молитву і, побажавши їм та усім парафіянам Божого благословення і здоров’я, виголосив многолітня, яке було підтримано усіма присутніми у храмі.

 

 

 

Переглянути усі світлини з цьогорічного таїнства Соборування.

 

Також дивіться світлини з таїнства Соборування у 2011 році.