19 січня 2014 року Божого багато парафіян і гостей Свято-Димитрівського храму прийшли на свято Богоявлення і Хрещення Господнього. Опісля урочистої Служби Божої вся громада рушила хресною ходою на “Йордан” - водойму етнографічного музею “Українське село”. Оточивши озеро люди мали можливість разом з настоятелем храму отцем Богданом спільно молитися і просити, щоб Дух Святий зійшов на води. Освятивши воду і водойму настоятель окропив усіх присутніх, які стояли навколо озера.

 

За Хрещенською традицією знайшлося багато охочих, які забажали зануритися в Йорданські новоосвячені води. Таких цього року було близько п’яти сотень, що стало рекордом за всі роки Хрещенських купань! Громада, піклуючись про своїх парафіян і гостей зробила всі умови для зручного і безпечного йорданського купання. Тепла трапезна у цей день стає теплою роздягальною. А етнографічний комплекс пригостив усіх “моржів” напоєм, що зігріває.

Бажаємо, щоб Свята вода підкріплювала духовні сили і віру усіх хто з побожністю її вживає, а занурення у Йорданські води надало здоров’я на цілий рік!