Хрест воїну-козаку, що стоїть серед степу, де колоситься ковила - та ідея надгробного хреста, яка спала на думку у перший день після смерті козака Журби, диякона Володимира Скоробського. Саме цим, гідним козацьким хрестом, зобов'язався отець Богдан Тимошенко разом із своєю громадою вшанувати свого спочилого друга. Іншого варіанту навіть не розглядалося...

 

Дев'ять священиків та багато мирян прийшли на Берковецький цвинтар на освячення надгробного козацького хреста диякону Володимиру помолитися за його блаженне впокоєння.

 

Богослужіння очолив настоятель останньої парафії диякона Володимира, його друг, отець Богдан Тимошенко. Разом молилися: прот. Валерій Семанцо, прот. Петро Ландвитович, прот. Сергій Прутко, прот. Сергій Станкевич, прот. Олександр Тимошенко, прот. Григорій Фоя, прот. Максим Борсук, прот. Андрій Костур.

 

Серед мирян були присутні мама д. Володимира Любов Андріївна з родичами.

 

Багато парафіян громади св. Димитрія Солунського прийшли вшанувати свого спочилого брата. Серед них, голова Парафіяльної Ради Володимир Бондаренко та його заступник Володимир Кравчук з родинами.

 

Також, прийшло багато друзів-пластунів, серед яких, Олександр Лінчевський, відомий у творчих колах під псевдом Різун, який разом із Володимиром співали у власному гурті "Журборіз".

 

Скульптор Микола Малишко - автор і виконавець хреста.

 

Отець Богдан щиросердечно подякував усім, хто прилучився до створення хреста і впорядкування гідного місця спочинку свого вірного друга і співбрата по служінню диякона Володимира. Зусиллями громади, Пласту, родичів і друзів були зібрані необхідні кошти на хрест та проведена велика робота, щоб втілити цю ідею у життя.

Нехай цей хрест Христовий вічно нагадує нам про світлого, чесного та справедливого Християнина і вірного сина своєї Батьківщини - повік-незабутнього диякона Володимира Скоробського!

Царство йому Небесне!

 

 

Переглянути Фотогалерея-Козацький хрест д. Володимира Скоробського

Читайте також: Спогади про той день...