20 серпня 2011 р.Б. у селі Бузова Києво-Святошинського р-ну Київської області Патріарх Київський і всієї Руси-України освятив церкву в честь Преображення Господнього, яка знаходиться на центральній вулиці села. В урочистому освячені приймали участь велика кількість духовенства Києво-Святошинського благочиння, серед яких благочинний прот. Василій Чупровський, прот. Богдан Тимошенко та настоятель Преображенської громади свящ. Василій Возняк та інші, а також, представники сільської влади та депутати різний рівнів. На освячення зібралася повна церква місцевих жителів і гостей.

 

 

Будівництво церкви Преображення Господнього було складним і тривало понад 10 років. Багато благодійників прилучилося до цієї справи та все ніяк не могли завершити будівництво. Та ситуація змінилася коли за справу взявся відомий меценат Української Православної Церкви Київського Патріархату народний депутат України Володимир Бондаренко. Разом з тимчасово призначеним настоятелем прот. Богданом Тимошенком пан Бондаренко, консолідувавши зусилля ще декількох доброчинців, завершив будівництво нової святині на території Бузівської Сільської Ради. В селі функціонують чотири парафії Київського Патріархату і три храми з яких два, а саме: храм Св. Вмч. Димитрія Солунського і Свято-Преображенська церква, збудовані фундатором Володимиром Бондаренком.

 

 

Його Святість Патріарх Філарет високо відзначив черговий внесок пана Бондаренка у розбудову Православної Церкви в Україні і нагородив мецената найвищою нагородою Української Православної Церкви Київського Патріархату орденом Св. Володимира Великого І ступеня.

 

 

Ногородами були також відзначені голова Бузівської Сільської Ради Володимир Пономаренко, Роман Макомела, Віктор Степанов і Володимир Кравчук.

 

Настоятель Свято-Димитрівського храму прот. Богдан Тимошенко, голова Парафіяльної Ради Володимир Бондаренко та заступник голови Парафіяльної Ради Володимир Кравчук від усієї громади Св. Димитрія Солунськог щиросердечно вітають своїх сусідів - громаду села Бузової з величною подією – освяченням новозбудованого храму!