14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці – великого свята для усіх українців-християн, нащадків воїнів-лицарів, захисників віри Православної і свободи свого народу – козаків, у селі Бузова Києво-Святошинського району відбулася знаменна подія для усього села, а саме, освячення каплиці Покрови Пресвятої Богородиці.

 

 

Каплиця зведена на центральній вулиці села на території приватної садиби родини Романа і Наталії Макомелів, одних із фундаторів і жертводавців нової Свято-Преображенської церкви, будівництво якої добігає кінця.

 

Вхід до каплиці відкритий усім бажаючим, хто хоче зупинитися і відволіктися від плину свого суєтного життя і приєднатися, бодай на хвилинку, у молитві, до спокою Божої Вічності. Кожна людина впродовж дня може зайти до каплиці, помолитися у ній та поставити свічку. 

 

Чин освячення каплиці здійснив настоятель храму Св. Димитрія Солунського та парафії Св. Преображення Господнього, що у селі Бузова, протоієрей Богдан Тимошенко.

 

 

На богослужінні серед молільників були Роман та Наталя Макомели з усією родиною і народний депутат України, голова Парафіяльної ради храму Св. Димитрія Солунського і фундатор будівництва церкви Св. Преображення Господнього Володимир Бондаренко. Двоє давніх друзів, Роман Макомела та Володимир Бондаренко разом дбають за своє село, у якому вони живуть, будуючи храми і жертвуючи великі кошти на потреби трьох навколишніх сіл – Бузової, Гурівщини та Бучі.

 

 

Настоятель двох парафій протоієрей Богдан Тимошенко від імені громади усього села щиро вдячний родині Макомелів за будівництво ще одного святого місця у нашому поселенні.

 

Нехай Милосердний Бог наш нагородить їхню родину за їхнє милосердя!